Lopende chocoladetaartjes

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 peer
  • 300 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 2 el confituursuiker
  • 1/2 citroen
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 cm verse gember
  • 1/4 vanillestokje
  • 65 g zwarte chocolade côte d’or
  • 15 ml melk
  • 1 ei
  • 40 g fijne suiker
  • 40 g ongezouten boter
  • 1/2 espresso
  • 40 g bloem
  • vanille-ijs Delhaize
  1. Peer in rode wijn :
  2. Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat voor de helft indikken.
  3. Schil de peer en snij
  4. hem in 6 stukken in de lengte. Laat de peren 10 minuten koken in de rode wijnsaus.
  5. Chocoladetaart :
  6. Klop het ei en de suiker met een mixer.
  7. Smelt de chocolade samen met de melk, de koffienen de boter au bain marie.
  8. Voeg het geheel toe aan het opgeklopte ei en doe de gezeefde bloem erbij.
  9. Vet 2 muffinvormen in en bestrooi ze met bloem. Giet het mengsel erin en zet 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
  10. Haal de taartjes met een mes uit
  11. de vorm en leg ze op een bord.
  12. AFWERKING
  13. Ontvorm de lopende chocoladetaartjes op een bord. Leg de peren in rode wijn erbij en
  14. serveer met vanille-ijs van Delhaize.
Delhaize-NL