Lookbroodjes

10 15 0 5
Aantal personen:
  1. De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen. Wil je dit voor meer of minder personen klaarmaken? Dat kan: 1 persoon 2 personen 4 personen 6 personen 8 personen
  2. ingrediënten
  3. •100 g boter (op kamertemperatuur)
  4. •1 teentje look
  5. •1/2 citroen
  6. •Provençaalse kruiden
  7. •grof zeezout
  8. •zwarte peper
  9. •vers stokbrood of ciabatta
  10. •olijfolie
  11. bereiding
  12. •Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.
  13. •Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).
  14. •Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  15. •Meng de lookpuree onder de malse boter.
  16. •Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, een scheutje vers citroensap, een snuifje crispy grof zeezout en zwarte peper van de molen.
  17. •Snij het brood (stokbrood of ciabatta) in sneetjes van zo’n 2 cm dik.
  18. •Smeer de sneetjes brood in met een portie van de lookboter en schik ze op een ovenschaal.
  19. •Laat het brood enkele minuten toasten in de hete oven (180°C).
Digitalis