Loempia met witloofjulienne, sojascheuten en gemarineerde kipreepjes

93 30 4 5
Aantal personen:
  • Voor de loempia:
  • 2 kipfilets
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 struikjes witloof
  • 1 handvol sojascheuten
  • 1 bosuitje
  • 8 -10 loempiavellen
  • Solo Frituurolie
  • Voor de dipsaus:
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 rode chilipeper
  • 0.5 bosuitje
  • 1 el sesamzaad
  1. Snijd de kipfilet en het witloof in reepjes. Verhit een wok en doe er Solo in. Roerbak de kipreepjes met het witloof en de taugé en voeg de hoisinsaus toe. Snijd het bosuitje in ringetjes en schep door het kipmengsel.
  2. Maak de dipsaus: Snijd de chilipeper en het bosuitje in ringetjes en meng ze met de rest van de ingrediënten.
  3. Verwarm het frituurolie voor op 180°C.
  4. Leg telkens een vel op je werkblad, met de punt naar je toe. Schep er een hoopje vulling op en plooi de linker- en rechterpunt over de vulling. Plooi de onderste punt over de vulling heen en rol op tot een mooie loempia. Herhaal tot alle vulling of loempiavellen opgebruikt zijn.
  5. Bak de loempia’s goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus (of met zoetzure chilisaus).
Solo