Loempia met appel, rozijnen en peperkoek

421 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Solo Vloeibaar
  • 4 appels (Jonagold)
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 5 eetlepels suiker
  • 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg)
  • honing
  • 25 cl room
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  1. Snij de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes.
  2. Bak de blokjes in wat Solo Vloeibaar. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Bak de appels mooi bruin en gaar.
  3. Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing. Zo kun je ze mooi dichtplooien.
  4. Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
  5. Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak op 180 °C.
  6. Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.
  7. Schik de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.
Solo