Linzertorte

5 60 5 5
Aantal personen:
  • 120 gr Solo Patiserie
  • 100 gr amandelpoeder
  • 50 gr bloemsuiker
  • 50 gr Tiense Cassonade Graeffe suiker (Kinnekessuiker)
  • 1 groot ei
  • 200 gr bloem
  • 2 gr kaneel
  • 2 gr bakpoeder
  • 250 gr confituur naar keuze
  1. Zachte boter, suikers, zout, kaneel en ei tot een smeuïg geheel mengen. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng stevig. Smeer +/- 300 gr mengsel gelijkmatig, ongeveer 4 cm dik, op de beboterde bodem van de taartvorm met doorsnede 20 cm. Verdeel hier op de confituur maar blijf 1 m van de rand af. Doe de rest van het mengsel in een spuitzak en decoreer de taart met gespoten stroken in ruitvorm.. Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C ongeveer 35-40 minuten.
Greet Van Calster
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht