Linzensoep met curry

1 15 5 5
Aantal personen:
  • 300 gram koraallinzen
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 3 +1 koffielepls currypasta +1 voor de afwerking
  • 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 2 koffielepels mengeling van 4 olien bio
  • 1 1 citroen
  • 100 gram yogurt van schapenmelk
  • 2 takjes verse munt
  • 1 1 zeezout - zwarte peper
  1. Was de linzen's ochtens en laat ze weken in koud water. Laat ook 40 gram zonnebloempitten weken in koud water. Laat zowel de linzen als de zonnebloempitten 6 uur in het water liggen, zodat ze voldoende vocht opnemen en minder lang moeten koken.Spoel de linzen vooraleer ze gedurende 10 minuten te stomen. Breng 60cl. water aan de kook. Doe er de bouillonpasta, de currypasta en de kurkuma in. Mix de gekookte linzen met de bouillon en de uitgelekte zonnebloempitten.Rooster de resterende zonnebloempitten zachtjes . Roer 1 koffielepel currypasta door de mengeling van de 4 olien. Voeg er net voor het opdienen het citroensap bij. Doe de soep in diepe borden , versier met wat curry, zonnebloempitten,yogurt van schapenmelk en muntblaadjes.
  2. HEERLIJK
Treibeltje