Linzenballetjes

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik (400 g) blonde linzen gespoeld, uitgelekt
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 lente-uien, fijngehakt
  • 2 sneden brood, verkruimeld
  • 1 eiwit, zout & peper
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl pilipili in vlokken
  • 5 el maïszetmeel
  1. Pureer de helft van de linzen, de lente-ui, de koriander, de knoflook, het brood en het eiwit. Doe in een kom. Voeg de rest van de linzen, de komijn, de pilipili, het maïszetmeel en zout en peper toe. Meng goed.
  2. Vorm balletjes van het deeg. Plaats de balletjes in het mandje van de stoompan. Stoom 3 minuten.
brubru