Linzen en groentenpotje met knoflook, tijm en spekjes

26 50 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 pak (à 1 l) groentesap (kant en klaar)
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 300 g bruine linzen
  • 600 g gemengde groenten (bijv. wortel, witte selder, paprika en/of prei)
  • 3 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g gerookte spekblokjes
  1. Schenk het groentesap in een kookpot, voeg het bouillonblokje toe en breng dit al roerende aan de kook.
  2. Was de linzen. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de linzen toe aan de groentebouillon en laat in ca. 30 minuten op matig hoog vuur met het deksel op de kookpot beetgaar koken.
  3. Schil en snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pel en snijd de knoflook fijn.
  4. Bak de spekblokjes in een droge hete braadpan op matig hoog vuur zachtjes uit. Geregeld omscheppen. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
  5. Voeg de groenten en de helft van de tijm toe aan de linzen en laat nog ca. 15 minuten koken totdat de linzen en groenten gaar zijn.
  6. Roer de helft van de uitgebakken spekjes met knoflook door de linzen. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
  7. Verdeel de linzen over 4 diepe warme borden, bestrooi met de rest van de knoflookspekjes en wat van de bewaarde tijmblaadjes.
Knorr