linguini met venusschelpen

9 40 5 5
Aantal personen:
  • 1 1/2 KG VERSE VENUSSCHELPEN
  • 2 KNOFLOOKTENEN
  • BLADPETERSELIE
  • 1 SPAANSE CHILIPEPER
  • 4 SCHELLEN PRUSCHETTA (italiaanse ham)
  • 2 GLAZEN WITTE WIJN
  1. SNIJ DE PRUSCHETTA PLAKJES IN 6 DELEN EN BAK ZE IN OLIJFOLIE LEKKER KROKANT. HAAL ZE UIT DE PAN EN LAAT DEZE UITLEKKEN OP KEUKENPAPIER.
  2. HAK DE KNOFLOOK FIJN. HAK OOK DE SPAANSE CHILIPEPER FIJN (laat enkele pitjes erin voor een pittige toets de rest verwijder je).
  3. HAK DE BLADPETERSELIE FIJN (ook de stelen dit geeft een zoetere smaak!)
  4. KUIS DE VENUSSCHELPEN HEEL GRONDIG.
  5. KOOK DE LINGUINI ZOALS AANGEGEVEN OP DE VERPAKKING.
  6. NEEM EEN DIEPE GROTE PAN EN LAAT DE GEHAKTE KNOFLOOK EN FIJNGEHAKTE SPAANSE PEPER HIERIN FRUITEN.
  7. VOEG DE WITTE WIJN TOE, DE BLADPETERSELIE EN DE VENUSSCHELPEN. KRUID MET PEPER. LAAT DE VENUSSCHELPEN OPEN KOMEN. VENUSSCHELPEN DIE GESLOTEN BLIJVEN HAAL JE ERUIT.
  8. MENG DE LINGUINI MET DE VENUSSCHELPEN IN DE PAN EN GIET ER NOG FLINK WAT OLIJFOLIE OP EN KRUID EVENTUEEL MET NOG WAT PEPER OF ZOUT.
  9. VOEG NU OOK DE PRUSCSHETTA EN ROER ALLES GOED DOOR ELKAAR.
  10. VERDEEL DE PASTA OVER 4 BORDEN EN WERK AF MET NOG WAT BLADPETERSELIE
Valley