Linguini met scampi’s, geroosterd sesamzaad en verse koriander

253 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Linguini:
  • Solo Vloeibaar
  • 350 g linguini
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 12 rauwe scampi’s
  • 0.5 rode paprika
  • 1 takje tijm
  • 40 g geraspte parmezaan
  • versgemalen peper en zout
  • Pestosaus:
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels gehakte verse dille
  • 25 cl olijfolie
  1. Linguini:
  2. Laat een grote pot gezouten water koken.
  3. Voeg er de deegwaren aan toe en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat uitlekken, voeg er een beetje olijfolie aan toe en zet opzij.
  4. Pel de scampi’s tot juist voor het staartgedeelte.
  5. Was en ontpit de paprika en snij in kleine blokjes.
  6. Giet de Solo Vloeibaar in een warme braadpan en bak de paprikablokjes samen met een takje tijm. Voeg er de scampi’s aan toe en laat nog 3 minuten doorbakken op hoog vuur.
  7. Voeg de linguini en het sesamzaad toe.
  8. Pesto:
  9. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kom of in een keukenrobot en mix fijn terwijl je er geleidelijk olijfolie bij giet.
  10. Meng alles en verdeel over 4 borden. Werk af met wat pesto van verse kruiden en de geraspte parmezaan.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaVoorgerecht