Linguini met champignonsroomsaus en scampi

13 40 0 5
Aantal personen:
  • Linguini, hoeveelheid naar eigen keuze
  • 24 scampi (diepvries)
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 blik champignons in schijfjes (290 gr)
  • solo, bakken en braden
  • kippenbouillon, Lacrois, bouillon du chef
  • 25 cl room
  • scheutje wodka
  • aardappelzetmeel
  • peper&zout (pezo)
  1. Laat de champignons goed uitlekken.
  2. Laat de scampi ontdooien, verwijder schaal en darmkanaal.
  3. Stoof de gesnipperde ui aan in hete solo. Voeg de champignons toe, kruiden met pezo, laat even bakken.
  4. Voeg een scheutje bouillon toe, goed roeren, giet er nu een groot glas water bij, laat even koken. Voeg nu de room toe, laat even inkoken.
  5. Breng de saus op smaak met een scheutje wodka en eventueel bijkruiden met een beetje bouillon en pezo.
  6. Indien de saus te dun, indikken met wat aardappelzetmeel, opgelost in wat water.
  7. Kook de linguini beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Bak de scampi kort aan in wat hete solo, kruiden met pezo.
  9. Serveer de pasta in diepe warme pastaborden, nappeer met de saus, en leg er de scampi bovenop.
  10. U kunt er ook nog krokant gebakken spekblokjes aan toevoegen, versier met enkel blaadjes koriander.
Victor S.