Linguini met ansjovis, olijven en kappertjes

687 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 soeplepels Solo Vloeibaar
  • 6 dl droge witte wijn
  • 500 g linguine
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 soeplepels kappertjes
  • 75 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 50 g groene olijven, fijngehakt
  • 3 soeplepels vers gehakte peterselie of basilicum
  • 2 tomaten, gepeld en gehakt
  • 90 g ansjovis uit blik, uitgelekt en gehakt
  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Pasta & Rijst
  1. Laat de linguini koken in kokend water en 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Pasta & Rijst. Giet af en plaats de pasta weer in de kookpot en hou apart.
  2. Warm de Solo op in een grote kookpan en laat de knoflook gedurende 1 minuut fruiten op een zacht vuurtje. Voeg de tomaten, kappertjes en olijven toe en laat nog 2 minuten sudderen. Giet de wijn in de pan en breng op smaak met peterselie (of basilicum) en versgemalen zwarte peper. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten staan op een laag vuurtje.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de ansjovis toe. Giet de saus over de warme pasta, en meng goed.
Solo