Linguine met spinazie-boursinsaus kip en kastanje champignons

16 20 4 5
Aantal personen:
  • 150-200 gr linguine of spaghetti
  • 450 gr gehakte diepvries spinazie ontdooid
  • 150 gr kipfilet in blokjes
  • 250 gr kastanje champignons schoon in vieren
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 4 zongedroogde tomaatjes in olie in reepjes
  • peper en zout uit de molen
  • 2 volle el boursin cuisine
  • 1 scheut kookroom
  • 1 kippen bouillonblok
  1. Verwarm de ontdooide spinazie volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Bak ondertussen de champignons in weinig vetstof alsook de met peper en zout bestrooide kipblokjes in een aparte pan goudbruin en gaar. Warm de reepjes zongedroogde tomaat even mee. Voeg kip, champignons en reepjes zongedroogde tomaatjes samen en warm alles even goed door.
  3. Kook de linguine/spaghetti volgens de verpakking gaar in een kippenbouillonblok.
  4. Roer de boursin cuisine door de spinazie te samen met een scheut kookroom , en wat peper tot een smeuïge saus.Proef en voeg zonodig meer boursin toe.
  5. Giet de gare linguine af en verdeel ze over 2 diepe voorverwarmde kommen.
  6. Leg er vervolgens de saus en dan de warme kipblokjes met champignons en reepjes tomaat boven op.
  7. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
  8. Super makkelijk en lekker gerecht.
  9. Als manlief bij de eerste hap al zegt, dat het lekker is ,weet ik dat het gerecht voor herhaling vatbaar is.
Love to Cook