Linguine met scampi

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 12 scampi
  • 1 kleine ui
  • solo bakken en braden
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • scheutje wodka
  • 200 ml light room
  • 1 el tomatenketchup
  • 300 gr Linguine
  • peper & zout (pezo)
  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  2. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Smelt 1 el solo in een braadpan en stoof de ui bijna glazig.
  4. Voeg de spekblokjes toe en bak deze al roerend krokant.
  5. Voeg dan de scampi toe en bak deze bijna gaar aan beide kanten, kruiden met pezo.
  6. Doe er een scheut wodka bij en flambeer.
  7. Blus het geheel met light room en laat even inkoken, roer er dan 1 el ketchup onder.
  8. Bind de saus eventueel met witte sausbinder (de saus mag niet te dik zijn).
  9. Kook de pasta gaar (al dente) in ruim gezouten water zoals aangegeven op de verpakking, giet de pasta af.
  10. Serveer de pasta in diepe warme pastaborden en nappeer met de scampi met saus.
  11. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
Victor S.