Linguine met scampi en een pittige roomsaus

23 40 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr linguine
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 24 scampi
  • olijfolie
  • 25 cl room
  • 1 tl currypoeder
  • 1 cayennepepertje, heel fijn gesnipperd
  • 1 el ketchup
  • peper&zout (pezo)
  1. We pellen de scampi maar laten een stuk van de staart staan.
  2. We verwijderen het darmkanaal door op de rugzijde een overlangse inkeping te maken en het zwarte draadje te verwijderen. We houden de koppen, staarten en pellen bij. We brengen ondertussen in lichtgezouten water de linguine aan de kook.
  3. We fruiten de look en sjalotten met de koppen en pellen in een wokpan met wat olie. We kruiden met pezo, laten even doorbakken en verwijderen dan de koppen en pellen. We voegen de scampi toe, kruiden met currypoeder en het fijngesneden cayennepepertje.
  4. We laten de scampi langs elke kant enkele minuten meebakken en blussen af met de room. We voegen tot slot nog een eetlepel ketchup toe en mengen alles tot we een gladde oranjekleurige saus bekomen.
  5. We dienen op met de linguine en een blaadje basilicum.
Victor S.