Linguine carbonara met spekjes en pecorino

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 g pecorino (Italiaanse kaas)
  • 400 g linguine
  • zwarte peper (molen)
  • ZOUT
  1. Voorbereiding
  2. (5 min.)
  3. - Snipper het knoflook fijn.
  4. - Rasp de pecorino.
  5. Bereiding
  6. (20 min.)
  7. 1 Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.
  8. 2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).
  9. 3 Hak intussen de platte peterselie fijn.
  10. 4 Kluts de eieren en meng met de pecorino. Kruid met versgemalen zwarte peper.
  11. 5 Doe de pasta en het eimengsel in de pan met het spek en het knoflook. Voeg de fijngehakte peterselie toe, roer goed om en laat even al roerend garen in de nog hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid naar smaak met zwarte peper.
  12. Afwerking
  13. Geef er een slaatje bij.
  14. Tip
  15. Bij dit gerecht past een slaatje van gemengde jonge slablaadjes, gesnipperde sjalotten, grofgehakte walnoten en in fijne staafjes gesneden koolrabi. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. ciderazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
NelekeP