linguine alla sorrentina

0 25 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr linguine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos basilicum
  • 1 buffalo mozzarella
  • 250 gr cherrytomaten
  • peper
  • zout
  • olijf olie
  • 100 ml water
  • 50 gr parmezaanse kaas
  1. Peel knoflook en snij in stukjes. Snij cherrytomaten door de helft. Klein bos basilicum klein snijden.
  2. Kook linguine volgens de verpakking al dente.
  3. Verwarm de bakpan en doe de olijfolie er in. Doe de knoflook erbij en frituur voor één minuut. Doe de cherrytomaten en basilicum erbij. Frituur op midden vuur een paar minuutjes. Doe de water erbij en kook voor 10 minuten zodat deel van de water uitkook. Peper en zout na eigen smaak toevoegen.
  4. Doe de gekookte linguine bij de saus. Verdeel stukjes mozzarella op de linguine. Roer alles goed door. Eventueel nog beetje water van de gekookte pasta bij doen. Eventjes alles koken (de hele tijd roeren) totdat de mozzarella smelt.
  5. Serveer direct. Rasp parmigiano op de pasta en decoreer met basilicum.
  6. Eet smakelijk!
Sylwiamik