Linguine alla Mollica

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 g linguine
  • 60 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 2 kleine rode chilipepers, fijngehakt
  • 1 eetl gezouten kappertjes, afgespoeld
  • 6 ansjovisfilets
  • 60 g verse broodkruim
  • 8 eetl olijfolie, zout & peper
  1. Kook de linguine al dente.
  2. Verhit de helft van de olie in 1 pan, doe er olijven, chilipepers, kappertjes, ansjovis en peper naar smaak in en verwarm alles tot de ansjovis is gesmolten. Giet de pasta direct af en meng door de saus.
  3. Verhit tegerlijkertijd de resterende olie in 1 grote pan en bak het broodkruim lichtbruin.
  4. Vermeng de pasta met saus met het broodkruim. Bak alles nog 1 paar minuten tot er op de panbodem 1 korst ontstaat. Stort het gerecht omgekeerd op 1 schaal, zodat de korst boven zit.
  5. Snijd hem met 1 mes en serveer.
brubru