Limoncello tiramisu met frambozen

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 12 Lange vingers
  • 75 cl Limoncello
  • 2 stuks Sinaasappel
  • 1 stuk Citroen
  • 1 pot Mascarpone (250gr)
  • 100 ml melkchocolade
  • 1 tablet Pure chocolade
  • 1 stokje Vanille
  • 2 bakjes Frambozen
  • 1 Poedersuiker
  1. Leg de lange vingers in een mooie schaal (niet te groot)
  2. Giet de Limoncello over de lange vingers
  3. Snij de sinaasappels door de helft en knijp ze uit voerde lange vingers
  4. De mascarpone in een kom en voeg langzaam de melk toe en klop deze met een garde tot een mooie creme
  5. Voeg naar eigen smaak poedersuiker toe (2 eetlepels is voldoende, niet te zoet maken)
  6. Voeg het vanille merg toe aan het mascarpone mengsel
  7. Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het mascarpone mengsel en klop nogmaals door
  8. Giet het mascarpone mengsel over de lange vingers
  9. Strooi de frambozen boven op het mengsel
  10. Schraap met het mes lange vlokken van het (pure) chocolade tablet en strooi deze boven op
  11. Laat minimaal een half uur/uur opstijven in de koelkast
thijssea