Limoncello en Grand Marnier heel eenvoudig zelf te maken.

25 30 4 5
Aantal personen:
  • bij recepten kijken
  • citroen
  • sinaasappel
  1. Gisterenavond 17-11-2012 hebben we deelgenomen aan een zeer gezellige workshop in een naburig plaatsje. Na de inloop met koffie en vlaai en na een korte humoristische inleiding van de "Meester Likeurmaker", kon er met het likeurmaken worden begonnen. De schortjes werden voorgebonden en de te gebruiken ingrediënten, die keurig genummerd en afgewogen klaarstonden werden bekeken.Bovendien stond er voor elk een met wodka gevuld flesje een "proefmonstertje " in een glaasje van de te maken likeur. De eerste 2 likeurtjes ( KOFFIELIKEUR en SPECULAASLIKEUR) deze laatste had volgens mijn smaakbeleving iets weg van de JÄGERMEISTER)waren in een mum van tijd klaar. Het was slechts een kwestie van de ingrediënten toevoegen en schudden. ....... en proeven natuurlijk van wat het uiteindelijke resultaat zou moeten worden. Na een korte pauze en weer een leuke anekdote over GEESTRIJK VOCHT werd er gestart met het ECHTE werk Voor de LIMONCELLO moest een citroen uiterst dun geschild worden en een halve citroen uitgeperst.Van de afgepelde citroen haalden we al het wit weg en de pure citroen werd in dunne plakjes gesneden en alles verdween in het derde flesje En weer schudden en ... weer proeven. De laatste van de 4 likeuren was een SINAASAPPELLIKEUR. Daarin gingen de schillen van 4 sinaasappelen, de schil van een halve limoen en de schil van een halve citroen. En natuurlijk .........Juist ja. Kortom een gezellige geslaagde avond. De flesjes staan in de keuken, zodat ik me eraan kan herinneren, dat er geregeld even moet worden geschud.
  2. BEGIN 2013 ZIJN DEZE LIKEURTJES OP DRONK
  3. Dus nog even geduld en regelmatig schudden is geen belasting.
  4. Je ziet de kleuren steeds intenser worden.
  5. Bij deze de 2 likeuren.
  6. LIMONCELLO
  7. 250 ml wodka 37%
  8. 1 1/2 citroen
  9. 100 gr witte basterd suiker
  10. Spa blauw
  11. Pers een 1/2 citroen uit.
  12. Schil de hele citroen heel erg dun ( zonder wit, want dat is bitter)
  13. Haal dan al het wit van de citroenen snij ze in dunne plakjes.
  14. Doe de wodka, het citroensap, de stukjes citroen ,de schillen en de suiker in een afsluitbare fles met wijde hals.( 1/2 litersfles)
  15. Laat 4 weken trekken en schud af en toe goed.
  16. Giet dan alles door een niet te fijne zeef en druk de vaste delen nog eens uit.
  17. Vul daarna de fles bij met Spa blauw tot 2 cm onder de dop.
  18. Laat nog 2 weken rusten en je hebt een licht troebele en zalige "echte" Italiaanse Limoncello.
  19. SINAASAPPELLIKEUR
  20. 350 ml wodka 37%
  21. 4 sinaasappelen
  22. 1/2 citroen
  23. 1/2 limoen
  24. 50 gr witte basterd
  25. Spa blauw ( eventueel)
  26. Schil de sinaasappelen weer zo dun, dat geen wit meekomt.
  27. Doe de schillen in een afsluitbare fles met dop. ( 1/2 liter)
  28. Schil ook de 1/2 limoen en 1/2 citroen uiterst dun zonder het wit en voeg toe aan de fles.
  29. Voeg de basterdsuiker toe.en de wodka.
  30. Schud goed.
  31. Gedurende 40 dagen goed schudden, zodat de suiker goed oplost en de schillen goed uitlogen.
  32. Door een koffiefilter filteren en laten rijpen.
  33. Eventueel aanvullen met Spa blauw tot 2 cm onder de dop. Liever "GRAND MARNIER" Dan 20 hele koffie bonen toevoegen en 2 weken laten trekken in de likeur en dan weer filteren
Love to Cook