limoetaart

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol zanddeeg
  • 100 gr zachte boter
  • 200 gr suiker
  • 4 citroenen
  • 4 limoenen
  • 5 eieren
  • 30 ml limoncello
  • 125 ml slagroom
  • 220 gr extra suiker
  1. Verwarm de oven op 180 graden .
  2. Bedek een ingevette en bebloemde bakvorm met het zanddeeg.
  3. Zet deze 30 min in de oven .
  4. Bedek wel de bodemmet bakpapier en leg er linzen op voor het gewicht .
  5. Daarna nog 10 min zonder gewicht verder bakken.
  6. Laat afkoelen.
  7. Mix de boter met de suiker .
  8. Rasp 2 citroen en 2 limoen schillen .
  9. Pers het sap eruit.
  10. Klop de schil mee door de boter tot een creme.
  11. Mix er daarna de eieren onder en het sap.
  12. Doe de limoncello en de room erbij .
  13. Giet deze creme in de vorm en laat 30 min in de oventot de vulling gestold is .
  14. Maak siroop met de extra suiker en 125ml water op een maatig vurtje.
  15. schraap de oveeige citroenen en limoenen in sliertjes en doe ze bij de siroop bren daarna nog een 5 tal min aan de kook.
  16. Laat deze nu afkoelen.
  17. Serveer de taart met poedersuiker en de siroop .
chrisje75