Limoentaartjes

7 60 3 5
Aantal personen:
  • 170 gram bloem
  • 100 gram boter, koud en in blokjes
  • 4 eierdooiers
  • 400 ml zoete gecondenseerde melk
  • 6 limoenen, sap
  1. Zeef de bloem en een snuif zout in een kom. Voeg de boter in blokjes toe en meng in een keukenrobot tot een zanderig geheel, de look van fijne broodkruimels.
  2. Voeg dan een eetlepel water toe en en roer door elkaar met een mes. Gebruik ten slotte je handen om tot een deeg te brengen. Niet kneden! Draai je deeg in een folie en leg een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de over voor op 170°C.
  4. Rol dan het deeg uit en verdeel over 4 kleine taartvormen. Bak ze blind gedurende 15 minuten.
  5. Mix de eierdooiers tot ze bleek zien. Voeg de gecondenseerde melk toe en het sap van 6 limoenen. Mix alles grondig. Verdeel over de taartvormpjes en bak gedurende 15 ùinuten. Laat afkoelen op een taartrooster en versier met dunnen schijfjes limoen.
de bakv(f)é