limburgs zuurvlees

10 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilo runderpoulet
  • 4 uien
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 6 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels allesbinder
  • peper en zout naar smaak
  1. De gesneden runderpoulet (3 x 3 cm) een nacht in de azijn zetten zodat alles onderstaat (Ongeveer 12 uur). De gesneden uien fruiten in de boter. De poulet toevoegen met peper en zout,laurierblaadjes en kruidnagels en een half uur laten sudderen. Voeg een glas water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven. Nu de suiker en de stroop toevoegen en doorroeren. De saus binden met 3 eetlepels allesbinder en 3 eetlepels water
wullum