Limburgs vispannetje

370 40 4 5
Aantal personen:
  • 250 g Kabeljauw (diepvries)
  • 250 g Pangasius (diepvries)
  • 250 g Zalm roze (diepvries)
  • 1 visblokje
  • klontje boter
  • bloem
  • 150 g gemalen kaas
  • peper van de molen
  1. Vis pocheren in visfumet (water en een visblokje).
  2. Uitscheppen en laten afkoelen.
  3. Visfumet bewaren!
  4. Saus bereiden: maak een roux met boter en bloem.
  5. Giet vervolgens ongeveer 2 dl visfumet bij de roux en roer tot een mooie gladde saus.
  6. Laat even doorkoken en meng er een half pakje gemalen kaas onder.
  7. Giet er een brikje room bij en laat even goed opwarmen.
  8. Kruid met peper.
  9. Verdeel de vis in (koperen) pannetjes en giet er de saus over.
  10. Doe de rest van de kaas over de saus en zet de pannetjes in voorverwarmde oven op 200 °C, ongeveer 10 min.
  11. Laat nog even gratineren onder grill, zodat kaas een mooi gebakken korstje krijgt.
  12. Serveer dit vispannetje met peterseliepuree.
  13. Eet smakelijk.
Roland2303