Lichte appelkoek

27 75 0 5
Aantal personen:
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • 250 gram suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 3 appels
  • 1 snuifje kaneel
  1. 1/ De eieren met de suiker en vanillesuiker flink kloppen met de electrische klopper tot het licht van kleur word (2 à 3 minuten)
  2. 2/Zelfrijdende bloem,olie en melk toevoegen,en nogmaals kloppen (nu op een lage stand) tot een homogene massa.
  3. 3/Dit alles in een ingevette cakevorm gieten,de appels schillen en er in ,niet te dunne schijfjes opleggen.
  4. 4/Rijkelijk bestrooien met suiker en kaneel.
  5. 5/Bakken op 190°C gedurende 50 minuten(testen met een fijne naald in het midden v/d cake,of hij genoeg gebakken is)
  6. TIP:1/ik hou een beetje suiker over van die 250gram,om erboven te strooien(dat is naar keuze)
  7. 2/de appels kunnen vervangen worden door peren,is even lekker.
  8. Succes verzekerd met dit recept.
magda piens