Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone

35 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 zalmmoten
  • 4 wit van prei
  • 250 gr mascarpone
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 1 el solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij het wit van de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm. Laat 1 eetlepel solo smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in. Kruid met pezo en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur stoven.
  2. Schik dan de zalmmoten op de prei, kruid met pezo. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen.
  3. Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling. Neem de zalmmoten uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Roer goed om en laat even warmen.
  4. Giet de prei in een brede, diepe ovenschaal. Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over. Laat lichtjes kleuren onder de grill.
  5. Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle.
Victor S.