Lepelhapjes van garnalen met safraan en limoen

83 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 0.05 g (paar draadjes) safraan
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 5 kerstomaatjes
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels vloeibare margarine Solo
  • 20 grote gepelde garnalen
  • 0.5 theelepel grof zeezout
  • 1 zak Knorr kant en klare Vissaus
  • Extra:
  • amuselepels
  1. Meng de safraan in een heel klein schaaltje met 1 eetlepel lauw water. Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Rasp de limoenschil. Schil de limoen, snijd in partjes en de partjes in heel kleine stukjes. Snijd de kerstomaatjes elk in 4 partjes. Pluk de korianderblaadjes los van de steeltjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en bak hierin de garnalen gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook, de geraspte limoen en de uienringetjes toe en bak nog 1 minuut. Roer de Vissaus en safraan (met vocht) erdoor en laat deze warm worden. Laat het geheel nog 3 minuten pruttelen.
  3. Leg amuse lepels op een bord of schaal. Schep op elk een garnaal met saus. Garneer de hapjes met een partje tomaat, een stukje limoen en wat blaadjes koriander.
Knorr