Lepelhapje met witloof en scampi

283 20 4 5
Aantal personen:
  • 8 scampi
  • 4 struikjes witfoof
  • 2 el boter
  • 2 el honing
  • 1 tl kerriepoeder
  • sap en zeste van 1/2 sinaasappel
  • 0,5 dl schaaldierenfond
  • 1 dl room
  • 1 kl sesamzaadjes
  • 1 el bieslook, gesnipperd
  • boter
  1. Snij het schoongemaakte witloof fijn en roerbak het op hevig vuur in 1 el boter. Voeg honing, kerriepoeder, sinaasappelsap, zeste en schaaldierenfond toe. Laat inkoken tot één derde van het volume. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte.
  2. Pel de scampi, snij ze op de rug overlangs in en verwijder het zwarte darmkanaal. Bak ze kort in een pan met antiaanbaklaag in een beetje boter. Kruid met peper en zout.
  3. Verdeel het witloof over acht hapjeslepels en schik er de scampi bovenop. Garneer met sesamzaadjes en gesnipperde bieslook
doreen_1