Lentesoep

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 stengels prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 krob sla
  • 100 gram doperwten
  • 1 blokje kippenbouillon met 1 liter water
  • 4 sneden wit brood
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eidooiers
  • zout en peper
  1. 1) Voeg de fijngesneden groenten evenals de erwtjes en wat peper en zout bij de bouillon.
  2. 2) Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
  3. Snijd de sneden brood in blokjes van circa 1,5 cm. Bak ze lichtbruin in een braadpan in de boter.
  4. 3) Klop in een kom de eierdooiers los en voeg er 4 eetlepels hete bouillon aan toe.
  5. 4) Neem de kookpan van het vuur en roer het eiermengsel door de soep.
  6. 5) Serveer met de broodkorstjes.
  7. Tip: je kan de sla en erwten ook weg laten.
angelke83