lentesalade met waterkers

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 handvol veldsla
  • 1 bundeltje waterkers
  • 4 aardappelen
  • 10 geitenkaasjes
  • boter
  • 1 el accaciahoning
  • tijm
  • peper
  • 18 g pijnboompitten
  • 10 zonnebloempitten
  • 9 g xeres-azijn
  • 10 g accaciahoning
  • 60 g olijfollie
  • 20 g fijgesnipperde sjalot
  • 5 g fijngesnipperde bieslook
  1. -was de veldsla en waterkers dep droog
  2. -steek 10 ronde schijfjes van 0,5cm dikte uit de aardappelen en snij de rest in klein blokjes
  3. -bak de schijfjes en de blokjes in boter
  4. -beleg de schijfjes aardappel met de plakjes geitenkaas
  5. -meng de honing met de tijm en de peper en strijk er de kaasjes mee in
  6. -zet onder de gril en laat kleuren
  7. -verdeel de waterkers en de veldsla over de borden,besprenkel met de vinaigrette leg op elk bord schijfels aardappel met geitenkaas en werk af met aardappelblokjes
lunatje