Lentequiche met groene asperges, ricotta, ham en cherrytomaatjes

24 40 4 5
Aantal personen:
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 30 gr geraspte kaas naar keuze
  • 200 gr groene asperges
  • 2 rode uien
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 250 gr hamblokjes
  • snufje nootmuskaat
  • pezo
  • boter om in te vetten
  • 1 el paneermeel
  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quiche of taartvorm in met boter en bekleed met deeg of velletjes blader( hartig taart)deeg.
  2. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.
  3. Verdeel de asperges,ui,cherrytomaatjes en hamblokjes over de bodem.
  4. Klop de eieren met de ricotta en geraspte kaas los in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de groente. Zet de hartige taart ongeveer 40 minuten in de oven totdat de bovenkant licht gebruind is.
  6. Controleer ook even met een sateprikker of hij ook gaar is van binnen.
  7. BRON : Leuke recepten ( aangepast)
Love to Cook