Lenteminestrone

52 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Voor de minestrone:

  • 1 klontje Solo
  • 1 ui
  • 6 jonge wortelen
  • 1 raapje
  • 1 handvol rode boontjes
  • 1 handvol bloemkoolroosjes
  • 1 handvol groene mini-asperges
  • ½ courgette
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 1 handvol kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1-2 el orzo
  • 2 el gehakte verse kervel
  • pesto

voor de afwerking:

  • Ardense ham of prosciutto

Voor de toast:

  • 4 sneetjes desem- of speltbrood
  • 1 Le Larry geitenkaasje
  1. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de wortelen en snijd ze in fijne stukjes. Was de rest van de groenten zorgvuldig en snijd ze in fijne stukjes.
  2. Laat de Solo smelten in een grote pot en stoof de ui aan, samen met de wortelen. Voeg de rest van de groenten, de bouillon en orzo toe en laat op een zacht vuur 10-15 min. sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden en droog de ham in 15 minuten. Breek de ham in reepjes en leg ze bovenop de soep net voor je ze opdient
  4. Snijd het brood in dikke sneden en toast of gril ze. Serveer ze, besmeerd met het geitenkaasje. 
Solo