Lenteminestrone met worst

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 stuks merguezeworstjes
  • 1 courgette
  • 250 gr groene asperges
  • 2 stengels witte selder
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 1,5 liter kippen of groentenbouillon
  • 100 gr kleine pasta
  • 200 gr witte bonen
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Maak de groenten schoon Pel en snipper de uit en de knoflook. Snij de selder in boogjes Snij de wortelen in plakjes. Halveer de courgettes en snij in halve plakjes Snij de asperges in schuine stukken.
  2. Stoof de ui met de knolflook, wortel op laag vuur in wat olijfolie. Voeg de courgette en de asperges toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon toe. Voeg de witte selder toe, breng aan de kook. laat 20 minuten sudderen.
  3. Voeg de pasta en de witte bonen toe. Laten koken tot de pasta beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout
  4. Knijp het vlees uit de worstjes en bak gaar.
  5. Verdeel de soep en de vleesballetjes over borden. Werk af met wat parmezan en basilicum.
floddertje