Lemon Curd (een frisse, jam-achtige vulling)

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 225 gr suiker
  • 115 gr boter
  1. Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de schil als het sap nodig.
  2. Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie.
  3. Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe.
  4. Klop de 2 eieren los in een aparte schaal en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroenmengsel.
  5. Nu is het een kwestie van heel lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt. Dat kan makkelijk een kwartier duren. De dikte moet ongeveer als yoghurt zijn.
  6. Giet het in een leeg uitgekookt jampotje.
  7. Laat dit afkoelen dan dikt het nog een beetje in.
  8. Wil je graag minder zoet? Gebruik dan 200 ipv 225 gr suiker.
Boke1