Lekkere wafels

2 75 3 5
Aantal personen:
  • 190 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 190 ml lauw water
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 75 gram boter
  • 25 gram suiker
  • snufje zout
  1. Breek de eieren en doe het eigeel bij de melk.
  2. Hou het eiwit apart.
  3. Klop het mengsel goed los en voeg lauw water toe.
  4. Strooi de bloem erover en meng alles tot een glad geheel.
  5. Voeg gesmolten boter toe, de suiker en snuifje zout. Roer alles goed door elkaar.
  6. Klop als laatste het eiwit op en meng in twee keer onder het deeg. Laat een uur rijzen op een warme plaats.
  7. Verwarm de wafelijzer.
  8. Giet enkele lepels ( kan ook met een soeplepel) op het wafelijzer.
  9. Haal de wafels eruit tot ze goudbruin zijn.
  10. Smakelijk !
ashley5
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht