Lekker snel stoofpotje met rijst

15 20 1 5
Aantal personen:
  • 500 gr varkenshaas
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr kastanje champignons
  • 100 ml rode port
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • versgemalen zout en peper
  • tijm
  • olijfolie
  • 1/2 blok kippenbouillon
  • gehakte peterselie naar smaak
  • eventueel wat allesbinder
  1. Stoofpotjes vind ik erg handig als je niet al te veel omkiijken naar het eten wilt hebben.
  2. Vooral ook omdat je ze van te voren al klaar kunt maken
  3. Strooi zout, peper en tijm over de blokjes varkenshaas.
  4. Verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak ze om en om bruin, ca. 4 minuten.
  5. Voeg ui en knoflook toe en bak het geheel ca. 1 minuut onder voortdurend roeren.
  6. Voeg de champignons, rode port, half bouillonblokje, de tomatenblokjes en 250 ml. water toe aan de varkenshaas en laat het geheel op laag vuur ca. 5 minuten koken.
  7. Bind de saus eventueel met een beetje allesbinder. Strooi de gehakte peterselie over de stoofpot.
  8. Lekker met basmati rijst.
  9. Serveer met boontjes, komkommer of een frisse groene salade
Love to Cook