Lekker feestmenu - Voorgerecht: Zalmcarpaccio met tomaat en ui

112 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Anijszaadjes
  • Zout
  • 300 g verse zalmcarpaccio (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 kleine zoete witte ui
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel(s) kleine kappertjes
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  1. De olie met het citroensap, het zout en de anijs door elkaar roeren tot er een saus ontstaat. De uien schoonmaken door de papierachtige schil te verwijderen, vervolgens klein hakken, zorgvuldig wassen en drogen. De tomaat in stukjes snijden. De zalm op een schaal leggen, de uien, de stukjes tomaat en de kappertjes toevoegen en overgieten met de saus. Zwarte peper toevoegen en het gerecht kan geserveerd worden. Tip van de chef: Serveer met stukjes geroosterd stokbrood.
Solo