Lekker feestmenu - Hoofdgerecht: Gewokte runderreepjes met chili en bonentrio, basilicum en bonenkruid

97 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 Iglo Stoomzakje "Trio van bonen" (300 g)
  • 1 mespunt chilipoeder (of harissa)
  • Zout
  • 800 g runder-entrecote (vet en vliezen verwijderd)
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 250 g rijst
  • peper
  1. Snij het vlees in stukjes van 1 centimeter. Leg het stoomzakje in de microgolfoven en bereid het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de Solo in een wokpan. Schroei het vlees hierin op een hoog vuur dicht. Kruid met peper en zout. Voeg de inhoud van het stoomzakje toe. Vermeng dit met de sojasaus en het chilipoeder (of de harrissa). Laat dit enkele minuten sudderen en roer de inhoud van de pan voldoende om. Serveer met rijst. Tip van de chef: Je kan de rijst een subtiele smaak geven door ze op het einde te vermengen met wat verse fijngehakte groene kruiden of met diepvrieskruiden van Iglo.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht