Lekker 5-gangen nieuwjaarsmenu - Soep: Soep van gebraden herfstgroenten

81 30 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 5 koffielepels chilivlokken
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 750 ml water
  • 50 g pompoenzaadjes, gepeld of geroosterd
  • 1 blokje bouillon groenten
  • 1 gele aardappel
  • 5 koffielepel(s) komijn
  • 50 g mancheco (verkruimeld)
  • 1 rode of gele paprika (zeer fijn gesneden)
  1. Verwarm de oven op 230° voor. Doe alle groenten in een grote, ondiepe bakvorm. Voeg de Solo en knoflook samen en besprenkel er de bovenkant van de groenten mee. Bak ze gedurende 15 tot 20 minuten terwijl je ze een keer doorroert, totdat de groenten gaar zijn wanneer je er een vork in prikt. Doe de helft van de groenten in een keukenmixer of blender en giet er 1 kopje (250 ml) groentebouillon bij. Mix totdat je een bijna gladde massa verkrijgt. Giet in een grote kookpot. Doe hetzelfde met de rest van de groenten en 1 kopje (250 ml) groentebouillon. Doe de rest van de bouillon, de komijn en de chilivlokken in de kookpot. Breng op een matig vuur aan de kook door er regelmatig in te roeren. Serveer de soep in soepkommen. Bestrooi met kaas en pompoenzaadjes.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht