Leen's kip met Oosterse saus

2 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 stuks kip filet
  • 50 gram boter
  • 3 stuks sjalotten of uien
  • 30 gram bloem
  • 1 stuk citroen
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 snuifje pili pili
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 stuk bouillonblokje
  • 1 blik ananas (0,5 liter)
  • 1 blik perziken (0,5 liter)
  1. Bak de kipfilets.
  2. Reinig de sjalotten en snijdt ze in fijne ringen.
  3. Laat ze lichtjes fruiten.
  4. Voeg de bloem, het sap van de geperste citroen, sap van de ananas en perziken, bouillonblokje, kruiden en ketchup toe.
  5. Laat koken en indikken (niet te lang).
  6. Snijdt intussen het fruit in kleine stukje en voeg dit toe aan het gerecht.
  7. Voeg aan het einde het ontvette braadvocht en de kipfilets toe.
  8. Dien op met rijst.
  9. Smakelijk !
Stien_2