Lauwwarme zeevruchtensalade

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr tilapiafilet of pengasusfilet
  • 100 gr noordzee garnalen
  • 100 gr gekookte mosselen
  • 1 theel citroenrasp
  • 1 sap citroen
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes basilicum
  • 4 eetl mayonaise
  1. Snij de vis in blokjes van 1 1/2 bij 1 1/2cm.Rasp de schil van de citroen en pers de
  2. citroen uit. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook er boven uit.
  3. Bak de knoflook zachtjes en zorg ervoor dat hij niet bruin wordt, voeg de vis en citroensap
  4. en stoof zachtjes gaar. Schep de garnalen en de mosselen bij de vis en verwarm deze
  5. eventjes mee. Draai het vuur uit, hak de basilicum fijn, roer in een kom de mayonaise met de basilicum, citroenrasp en vermout tot een dressing, op smaak brengen met peper en zout.
  6. Leg in ieder glazen coupe of een mooi bord een blaadje sla, schep hier de lauwwarme
  7. vissalade op en schenk de dressing erover. Garneer met een blaadje basilicum en serveer brood erbij.SMAKELIJK
meme