Lauwwarme zalm gevuld met camembert op krentenbrood met pesto

559 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 100 g grana padano of parmigiano regiano
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 bosjes basilicum
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 4 dl olijfolie
  • 1 krentenbrood
  • 2 camembertkaasjes (kleine kaasjes)
  • 8 plakken schotse gerookte zalm
  1. Maal al de ingrediënten voor de pesto fijn in een blender of keukenrobot tot je een smeuïge massa bekomt.
  2. Snij vier dikke plakken krentenbrood en verwijder de korsten, verwarm de oven ondertussen voor op stand 8 of op 200°C.
  3. Snij de camembert in dikke plakken en rol ze vervolgens in de plakken gerookte zalm.
  4. Bestrijk het krentenbrood met de Solo.
  5. Leg de gevulde plakken zalm op het krentenbrood.
  6. Leg het geheel op een rooster in de oven.
  7. Wanneer de kaas lopend wordt, mag je het uit de oven nemen.
  8. rek met een lepel een lijn pesto over het bord en leg het belegde brood in het midden.
Solo