Lauwwarm avocado lentesoepje

2 10 0 5
Aantal personen:
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 el citroensap
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • weinig peper en zout
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • garnering zalmsnippers of hamsnippers
  • garnering paprikapoeder of scheutje kookroom
  • 800 ml bouillon van een groentebouillon blok
  1. Snij de avocado's in de lengte door, wip er de pitten uit en lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Pureer met de keukenmachine of met de mixer het vruchtvlees, de Griekse yoghurt en het citroensap tot een smeuïg geheel.
  3. Voeg dan de bouillon, olijfolie en de knoflook toe en een weinig peper en zout. Mix tot een romig geheel.
  4. Serveer in mooie kopjes en garneer dit verfijnde soepje naar eigen smaak . ( met ham snippers of zalmsnippers is het soepje natuurlijk niet meer vegetarisch)
Love to Cook