Lauwe linzensla met geitenkaas

245 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 bakje kerstomaten in kwartjes gesneden
  • 0.5 rode ui gehakt
  • 200 g linzen bereid, gespoeld en uitgele
  • 3 eetlepels platte peterselie gehakt
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • peper
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g jonge spinazieschuiten
  • takjes platte peterselie
  1. Bereid of verwarm de linzen volgens de richtlijnen op de verpakking.
  2. Laat ze uitlekkenen hou ze warm.
  3. Meng in een slakom de kerstomaten, de rode ui en de platte peterselie.
  4. Voeg de linzen toe en meng goed.
  5. De vinaigrette: meng in een kleine slakom de rode-wijnazijn en de peper.
  6. Voeg de mosterd en het citroensap toe.
  7. Meng goed. Voeg de Solo toe en meng. Besprenkel de linzensla met de vinaigrette.
  8. Breng zo nodig op smaak met meer kruiden.
  9. Bedek de borden met jonge spinaziescheuten en schik er de linzensla op.
  10. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas en versier met wat takjes platte peterselie.
Solo