Lauwe gebakjes met courgettes en geitenkaas

580 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 rolletje bladerdeeg (gebruiksklaar)
  • grof zout
  • Solo Vloeibaar
  • 2 courgettes
  • 1 rolletjes geitenkaas
  • 4 eetlepels acaciahoning
  • verse tijm
  • zwarte peper
  1. Snij met behulp van een kom 4 cirkels met een diameter van ongeveer 10 cm uit het bladerdeeg.
  2. Bedek ze met bakpapier, verzwaard met spliterwten, en bak ze voor in de oven gedurende 10 min. op 200 °C.
  3. Snij ondertussen de courgettes in fijne rondjes.
  4. Doe hetzelfde met de geitenkaas, maar snij die minder fijn (1,5 cm).
  5. Wanneer de bladerdeegcirkels voorgebakken zijn, smeer ze dan in met een beetje Solo vloeibaar en schik daarna de courgettes en 1 à 2 sneetjes geitenkaas op de cirkels en voeg 1 à 2 lepels honing toe.
  6. Werk af met de tijm en breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet de gebakjes in de oven gedurende ongeveer 15 min., maar hou ze binnen oogbereik.
  8. Dien op als de kaas gesmolten is en de courgettes beetgaar zijn.
Solo