Lauwe aardappelsalade met spruitjes en spek

856 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen (bec de florenville)
  • 500 g spruitjes
  • 16 gekookte kastanjes
  • 200 g gerookt spek
  • 2 klontjes Solo
  • 3 eetlepels witte alcoholazijn
  • 3 eetlepels water
  • een snuif muskaatnoot
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • peper
  • zeezout
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Kook de spruitjes gedurende 10 minuten in ruim gezouten water. Giet dan de spruiten af en spoel ze onder koud water.
  3. Snij de aardappelen in schijfjes terwijl ze nog warm zijn. Hou bij in een lauwe oven.
  4. Bak het spek, dat in blokjes werd gesneden, krokant in een klein klontje Solo. Kruid met peper. Schep de spekblokjes uit de pan en hou bij in de lauwe oven.
  5. Snij de spruitjes in twee. Laat ze even opbakken in een klontje Solo. Voeg een mespuntje muskaatnoot toe. Voeg dan de gekookte kastanjes toe. Laat 3 minuten zacht bakken tot alles warm is.
  6. Giet de azijn en het water in de pan waarin het spek gebakken werd. Schraap over de bodem om alle smaakstoffen los te maken. Laat het vocht even inkoken.
  7. Meng spruiten, kastanjes en aardappelen. Strooi het spek uit over de warme salade. Overgiet met het kookvocht uit de pan. Werk af met fijngehakte platte peterselie.
Solo