Lauwe aardappelsalade met spinazie en zalm

5 15 5 5
Aantal personen:
  • 300 gr gerookte zalm
  • 800 gr krielaardappeltjes
  • 100 gr bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 augurkjes
  • 1 lepel kappertjes
  • 1 dl rundsbouillion
  • 0,5 potje zure room=125 gram
  • mayonaise
  • peper en zout
  1. Kook de aarappeltjes gaar, spoel en droog de spinazie, hak de augurkjes klein, snipper de ui.
  2. Stoof de ui glazig in wat olie of boter, blus met de bouillion en laat practisch alle vocht verdampen, roer de zure room door de ui leng aan met mayonaise naar smaak, meng aardappelen,spinazie, augurkjes, kappertjes en de in sliertjes gesneden zalm onder de saus .kruid met peper en zout.
  3. Een stronkje fijn gesnipperd witloof kan er natuurlijk ook nog onder gemengd worden, hoe meer groeten hoe gezonder!
Monique_14