Lauw lenteslaatje

261 30 5 5
Aantal personen:
  • 150 g peultjes
  • 1 courgette
  • 250 g prei
  • 2 doosjes kerstomaten
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g verse peterselie
  • 20 g bieslook
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 400 g feta
  • 450 g panklare krieltjes
  • Solo Light Vloeibaar
  1. - Maak de peultjes schoon. Was de courgette, snijd in plakjes en halveer die. Maak prei schoon en snijd ik dunne ringen Was en halveer de kerstomaatjes.
  2. - Pel en pers de knoflook. Hak de kruiden fijn.
  3. - Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin.
  4. - Klop een dressing van de azijn, Solo, mayonaise, kruiden, geperste knoflook. Zout naar
  5. smaak.
  6. - Kook de krieltjes beetgaar.
  7. - Breng in een ruime pan water aan de kook (met zout), kook de peultjes 3 minuten. Voeg vervolgens de courgette erbij en kook nog 1 minuut.
  8. - Doe de preiringen in een vergiet en giet de gekookte courgette en krieltjes boven de prei af.
  9. - Schep de groenten met de krieltjes en de dressing door elkaar. Schep ten slotte de tomaatjes, stukjes feta en pijnboompitten erdoor.
  10. - Serveer met een donkerbruin stokbrood. Voeg eventueel ook wat groene sla naar keuze toe.
Nancy V