LASAGNE

0 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram lasagnevellen
  • 500 gram gehakt (rund + varken)
  • 4 sneden gekookte ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kruidentuiltje gedroogd
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • 6 dl melk
  • 4 el boter
  • 4 el bloem
  • nootmuskaat
  1. Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.) - Laat diepgevroren gehakt oppervlakkig ontdooien. - Snipper de ui en het knoflook fijn. - Snij de sneden ham in rechthoekige vormen. Bereiding (35 min. + 35 à 40 min. in de oven) 1 Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak het los met een vork en bak ± 7 min. 2 Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met het kruidentuiltje, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. 3 Maak intussen de kaassaus. Smelt 4 eetl. boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Roer de helft van de geraspte kaas onder de saus en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. 4 Verwarm de oven voor op 200 °C. 5 Verdeel afwisselend een laagje kaassaus, lasagnevellen, sneetjes ham en een laagje tomatensaus met gehakt over een ovenschaal. Zorg ervoor dat de lasagne vellen niet over elkaar liggen. Begin en eindig altijd met een laagje kaassaus. 6 Bestrooi de laatste laag met de rest van de geraspte kaas. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Afwerking Geef er een slaatje bij. Tip - Zorg ervoor dat beide sausen voldoende vloeibaar zijn. De plakjes lasagne moeten namelijk nog vocht opnemen bij het garen. - Voeg wat pilipili of harissa toe als u graag een pikante lasagne hebt.
NelekeP
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht