lasagne

11 60 3 5
Aantal personen:
  • 6 verse tomaten
  • 400 ml passata
  • 600 gr kippengehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielp sambal oelek
  • 1 takje verse oregano
  • provencaalse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout & peper
  • 1l melk,
  • 90 gr boter
  • 90 gr bloem
  • lasagne vellen
  • geraspte kaas
  1. - bak het gehakt rul en voeg er ui, knoflook, peper en zout toe.
  2. - pel de verse tomaten en snij in stukjes en doe het bij het gehakt.
  3. - voeg de passata ook toe.
  4. - doe de kruiden erbij, oregano , provencaalse kruiden en de sambal en laat ongeveer 40 min sudderen.
  5. - mix de saus.
  6. - maak ondertussen de witte saus.
  7. - smelt de boter en voeg de bloem toe, laat even bakken en doe er geleidelijk de melk aan toe, kruid de saus.
  8. - neem een grote oven schaal of enkele kleine schalen; vb van alluminium.
  9. - Doe er eerst tomatensaus in, dan een laag lasagne vellen, witte saus, tomatensaus....enz. eindigen met de witte saus.
  10. - strooi er geraspte kaas over.
  11. - doe er alluminiumfolie over en zet 60 min in de oven.
  12. - als het klaar is nog even gratineren onder de grill.
Nanske.